Homeopátia, természetes gyógymód

Törzs

A homeopátiás szerek előnyei egyértelműen arra mutatnak rá, hogy a homeopátiás gyógymóddal olyan gyógymód mellett döntöttünk, amely tiszteletben tartja a szervezetünket. A homeopátia gondoskodik a természetes védekezőképességünkről, amely éppen a téli időszakban a baktériumokkal és vírusokkal való harcban komoly próbatételnek van kitéve.

Content
tuby
texte

Homeopátiás gyógyszerek:

 • Főleg természetes alapanyagokból készülnek.
 • Nincs mellékhatásuk.
 • Hosszú távú szedésük esetén sem alakul ki függőség.
 • Nemcsak a megbetegedés tüneteit kezelik, hanem segítik a beteg teljes egészségi állapotának a javulását.
 • Gyógyítják a heveny állapotokat és a mindennapos megbetegedéseket, és fontos helyet foglalnak el a megelőzésben is.
texte

Immunrendszer – olyan harcos, amely nélkül a következő napot sem élnénk meg.

Az immunrendszer egy védekező mechanizmus a vírusok, baktériumok és egyéb kórokozók (pl. gombák, élősködők, stb.) által okozott betegségek ellen. Több szerv, sejttípus és anyag rendszerének a bonyolult kölcsönhatása alkotja.

Amint a betolakodónak sikerül átjutnia a természetes akadályon, mint a bőr vagy a nyálkahártya, arra az immunrendszer azonnal reagál.

A kórokozókkal szembeni reakcióként a szervezetünk kétféle stratégiát alkalmaz:

 • A védelem első vonala a természetes immunrendszer, az úgynevezett veleszületett immunitás. Már a születéskor aktív, a „katonái” a makrofág sejtek és a fehér vérsejtek.
 • A második vonalat az adaptív vagy specifikus immunitás, más szóval szerzett immunitás képezi. Ez az ember élete folyamán képződik és fejlődik, és egész más sejtek alkotják, mint a veleszületett immunitást:   
  • B limfociták, amely a kórokozó megsemmisítésére képes ellenanyagokat, proteineket termelnek;
  • T limfociták, amelyek a betolakodót közvetlenül ölik meg.

A szerzett immunitás bizonyos sejtjei memóriával rendelkeznek és képesek felismerni az olyan betolakodót, amely a múltban már megfertőzte a szervezetet, és így a következő támadásnál gyorsabban elbírnak vele.

Bár az immunrendszer a kórokozókkal való harc komoly harcosa, az igényes téli időszakban ajánlatos olyan homeopátiás szerekkel támogatni, amelyek igazoltan stimulálják a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusát, a hatásuk gyógyító és megelőző egyaránt.

A homeopátia kizárólag a gyógyszertárakban árusított növényekből, állatokból, ásványokból és vegyi anyagokból készült regisztrált gyógyszereket alkalmaz.

Ha a homeopátia mellett döntünk, akkor a természetességet, biztonságot és a megfelelőséget választjuk az egész család számára, beleértve a gyerekeket és a leendő anyákat.

zena
chripkovy syndrom

Meg tudja különböztetni az influenzát az influenzához hasonló betegségektől?

Az egész test gyengesége, fejfájás, láz – az ismert tünetek ahhoz a felismeréshez vezethetnek, hogy influenzásak vagyunk.

Olvasson tovább!
faq
FAQ

AZ OSCILLOCOCCINUM® ALKALMAS A GYEREKEK SZÁMÁRA?

Igen, az Oscillococcinum® szert szedheti az egész család, beleértve a kisgyerekeket is. Csecsemő esetében az adag feloldható kis mennyiségű vízben és beadható cumisüvegből.